Literatura

Można (wiersz)

Sylvek Ed Derech

Można iść daleko

każdego dnia wrócić przed nocą

zacząć żyć planować

umierać

gdy nieuniknione

chłód przeszywa latawce

i dłonie

 

Można

się pogodzić z przemijaniem

iść ku polanie

na ziemię splunąć

okraszony śniegiem

na ramiona runąć

 

Można

złapać krótki oddech

ciała haustem

naraz wszystko

zamilknąć


niczego sobie– 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 stycznia 2015 (historia)

Inne teksty autora

Będziemy
Sylvek Ed Derech
Rozwód
Sylvek Ed Derech
Umieram
Sylvek Ed Derech
Spotkanie z nią
Sylvek Ed Derech
Bez błogosławieństwa
Sylvek Ed Derech
Winy w tobie nie było
Sylvek Ed Derech
Błędem byłaś
Sylvek Ed Derech
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca