Literatura

Alienacja (wiersz)

Jan Pradera

Przytocz proszę jeden moment
jeden pocałunek przytocz
jedno serce poranione
zbudź źrenicą
 

Nim wytoczą nam procesy
za defenestracje mitów
weź trybunał praw człowieczych
obal ciszą

 

Nie mów nic o dojrzałości
o spełnieniu- prokreacji
o nadętej buńczuczności
humiliacji

 

Nakarm mnie istotą piękna   
obwaruj świadomość śmierci
aby intensywniej czerpać
głośniej tęsknić


Może pochwycimy cząstki
niewypowiedzianej prawdy
tylko przytocz jeden kosmyk
jeden zachwyt 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 21 lutego 2015, 10:47
Wartościowy? Janku Pradera (niezła konotacja) to jeden z lepszych wierszy jakie tu czytałem.
przysłano: 15 stycznia 2015 (historia)

Inne teksty autora

Groch
Jan Pradera
Struny
Jan Pradera
Abulia
Jan Pradera
Bozon Higgsa
Jan Pradera
Odwaga
Jan Pradera
Wyrocznia
Jan Pradera
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca