Literatura

a kuku! (wiersz)

Gacek

raz dwa trzy!

 

echa dawnych dni odbijają się od ścian

wesołe śmiechy piski

bez zmartwień bieganie na bosaka

po łące za domem

 

Baba Jaga patrzy!

 

w powietrzu czuć ten sam zapach

pieczonych babeczek

takich które robiła tylko mama

pachnąca różanymi aromatami do ciasta

 

entliczek pętliczek!

 

wróćmy tu znów już dorośli

poturlajmy się po zielonej trawie

posmakujmy rosy wplączmy

kwiaty w czupryny dzieci

 

zielony stoliczek!

 

rodzinny dom radosne wspomnienia

szare wesołe oczy ojca

poorane twarzą policzki jak ziemia

którą obrabiał tyle lat, spracowane dłonie

 

a kuku!

 

 

 

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Margo 27 stycznia 2015, 12:18
Dzieciństwo, to "fundamenty" na całe życie
dla mnie piękne,uczucia, zapachy,
czułe...Pozdr:)
przysłano: 26 stycznia 2015 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca