Literatura

Mistrz ceremonii (wiersz)

Matkovsky

Pijane słońce lubi pluć na chmury

i w supernowe strzelać z procy

adidasy wygrzebane ze śmietnika

zaplombowane różową próchnicą.  

 

Słońce, spójrz w lewo, na zachodzie

świeci nowa ekstrawagancka gwiazda

w złotym łuku opiera firmamenty

menela w papierowej  torbie.

 

Pijane słońce lubi pluć na chmury

złotym prętem kuć skacowane oczy

menela z torby, menelu!

Załóż firmę, to ostatni moment!

 

W chorym potoku płyną jesiotry

kalecząc kamienie ostrowami

rozpuszczają się w wodzie podkowy

na skrzydłach fruną wapiennych.

 

Papierowy kogut woła swojego mistrza

modląc się płonącym ogonem

za nim paradują jesiotry,

słońce, menel, adidasy

supernowe wystukując na obcasach

rytm nowej ery.


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
wodoodporny 1 lutego 2015, 18:47
Gra, więcej takich
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 5 lutego 2015, 14:03
Co za rytm. :D
wodoodporny 5 lutego 2015, 21:21
Oczojebna kula-disco :D
przysłano: 1 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca