Literatura

Próba (wiersz)

Potisz

po szczęśliwym przebudzeniu
opowiada sny za pomocą
zdrobnień słów
ostatecznych

 

rozróżnia prorocze
na dzisiejsze i te sprzed jedynej
nadziei

 

czas jaki przyjdzie
określa chwilą

 

prosi
mamo daj jeszcze raz umrzeć
w wyobraźni


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
wodoodporny 3 lutego 2015, 08:16
Nareszcie jakiś dobry kawałek na wywrocie
Potisz
Potisz 3 lutego 2015, 12:46
"Wartościowy" ;)
przysłano: 2 lutego 2015 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca