Literatura

Kiedy wygrasz ten bój (wiersz)

IzAzaliz

Kiedy będziesz już chory tak,

że płuca będą mylić się z gąbką

i nasiąkać ogniem, nadal będę przynosił

wiosenne kwiaty.

 

Kiedy wygrasz ten bój

w którym porażką jest walczyć,

przyniosę własną ciszę,

inną od tej, której będziesz miał w nadmiarze.

 

Przeczekam to pół godziny przed zmierzchem,

gdy czerwone światło nie pozwala

dać kolejnego kroku, a później odejdę,

wolniej niż kiedykolwiek.

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 lutego 2015 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca