Literatura

Buty (wiersz)

doge

Nigdy więcej już
nie zastuka
nie poszura
nie zakpi
z tęsknoty

 

Nigdy już nie ucieknie
chowając się przypadkiem
albo i nie?
Nigdy już nie wyśmieje
skrytości

 

Może to i lepiej
ale pogódź się z tym
trwa wieki
może to i gorzej
ale stagnacji
nie lubisz nie

 

Tam gdzie jesteś
jest cząstka mnie
tam gdzie ja
na zawsze twój uśmiech


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 lutego 2015 (historia)

Inne teksty autora

***
doge

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca