Literatura

brat (wiersz)

Jaro

najlepszy dalej już tylko niebo
nieostatni niepierwszy 
nie powtórzy się cud

 

ucieka myślami ucieka drogami
w dzień w noc w niepogodę 
swoim tanim samochodem

 

uderza szybko rozszarpuje wersy
pisze kilka słów skromny brat
idzie w kapturze w sercu strach


rozszarpuje rozdwoi się

nic nie Pomorze dalej już Mazowsze 

 

w sercu iskra Boga pisał list do papieży 
w Rzymie złapał gumę
modlił się o cały niezbadany wszechświat
na ziemi piekło jak tu przeżyć
idąc ulicą przeklinał dolę żołnierza

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 21 lutego 2015, 18:23
Pomoże pisze się jak tu. Chyba że pisałeś nic nie pomorze wszystko mazowsze. Pozdrawiam
Yaro
Yaro 21 lutego 2015, 20:53
oki..
przysłano: 21 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca