Literatura

Kiedyś (wiersz)

eMeS

kiedyś usiądziemy razem
przy cieplej szarlotce
i kubku wspomnień
śmiejąc się radośnie
z tego wszystkiego

z chwil smutnych
łez rozlanych
nostalgią spętanych
z zim długich i srogich
pożegnań bez powrotów

momentów niepewności
słabością rozmytych
oczekiwań na wyrost
podszytych rozczarowaniem
nierealnych marzeń
błądzących we mgle

każda róża ma kolce
kochanie..
ale bez tych chwil
bylibyśmy jak beztroskie dzieci
nie doceniające śpiewu feniksa
jedząc owoce życia

 


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kopia cesarza internetu 24 lutego 2015, 20:06
samo życie...
Andrzej
Andrzej 29 sierpnia 2022, 03:01
Super wiersz ,nie bierz pod uwage oceny mythrila bo on nigdy nie dał oceny pozytywnej ... zresztą poczytaj jego wiersze ... on mysli inaczej .
przysłano: 23 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca