Literatura

dalej już tylko kosmos (wiersz)

Jaro

ciemno na dworze  
księżyc  na piwie

nie odbiera  
  
jeszcze raz zadzwonię 
  
gwiazdy pochowały korony  
ukryte w barach chleją 
palą zioło wchodzi wyobraźnia 
  
jak im dobrze 
  
nie świeci żadna z lamp  
ulica ciemna strach się bać 
na dworze subkultura w czerwonym kolorze 
częstują winem w plastikowym kubeczku 
kolor  musiał się poddać 
  
idę dalej

rozluźnione majty 
na uszach słowa Kazika  
co z nami gdy podejdą do granic 
  
świat szaleje wóda się leje strumieniami 
klaszczę w dłonie uspokajam emocje 
przed nami kosmos na niebie ekstaza  

w eterze bas
wszystkich zaraża  muzyka 
  
radio podało

wielu zginęło wielu zginie  
to nie film w kinie 
to się dzieje

konstelacje  gwiazd
wróżki nic nie widzą  
  
dookoła chaos 
wznoszę ręce do Boga w potrzebie 
 znak na niebie 
miłości brak

brakuje mi ciebie od lat

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 24 lutego 2015, 22:18
Jaro mnie się Twoje wiersze podobają, stanowią przeplatankę oczywistości i myśli zaskakujących.
Ale "pokaż znak na niebie" powinno być chyba, co?
Yaro
Yaro 25 lutego 2015, 08:25
Dokładnie przepraszam z błędami mam zawsze problem...)
przysłano: 23 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca