Literatura

cisza (wiersz)

Jaro

obecna  
ciemno tutaj  
słyszysz  
rozbija neutrony o podłogę 
  
szept

zatrzymane w ustach słowa 
ona czarno biała  
  
za oknem  
na stole szachownicą 
w bezruchu jak pionek zbity 
  
zgina na pół papierowe worki 
w trzcinach ptak śpi 
cisza 
noc zasuwa zasłony 
na niebie księżyc jaki nieogolony

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca