Literatura

jesień (wiersz)

Jaro

promienie zachodzącego słońca 
odbite od lustra wody 

żółte liście pod stopami 


małe stopy Beaty 
małe stopy jesieni 


otulona w szept żołędzi 
wydarta kartka z zeszytu 
zapisana wierszem

zwykła 


kończy się wspaniały dzień 
jesienny  piękny 


wrześniowy sen  marzeń 
nie powtórzy się nigdy 
nie będziesz karmiła zmysłów 
zielone serduszko na szyi 
nie zabije więcej a biło 


Caro nie zaszczeka 
młode wino nie smakuje

 
wrześniowy sen  marzeń 
promienie zachodzącego słońca 
muchomor czerwony 
żółtych liści szelest pod stopami

 

 


niczego sobie 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca