Literatura

Z przysłów staroperskich (stylizacja) (wiersz)

Druid777sg

Jeśli nie wiesz kto będzie panował,
wstrzymaj się z opinią.



Jeśli nie masz siły w ramionach,
spokój jest siłą twojego ducha.


Gdy tygrys pożera koźlę, nie ma dlań ratunku.


Męstwo króla ukazuje się  po wygranej bitwie, po przegranej mówi się o lekkomyślności.


Sokół lata wysoko ale jada nisko.


Nawet najszybszym rydwanem nie uciekniesz przed wstydem.


Asyria pożerała sąsiadów, kto pożarł Asyrię?

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
roftt
roftt 28 lutego 2015, 11:27
Super maksymy... Pozdro :)
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 28 lutego 2015, 13:06
Moje ulubione staroperskie (naturalnie, jak te, stylizowane) przysłowie:
Kulturalny rżnie w pidżamie.
Druid777sg
Druid777sg 28 lutego 2015, 13:11
roftt - dzięki

Panie Kubo - błyskotliwa wypowiedź, ale mnie nie interesują pana ulubione...
przysłano: 28 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca