Literatura

apostoł niesforny (wiersz)

Kuba Nowakowski

on się upominał o miłość on taką miał czelność

sandały zdzierał zawsze gubiąc drogę i jasność dnia

napotkane nocą łona miały historie żałośnie powtarzalne

wspominkowe szmaciane nowotworowe albo etiopsko niesprawiedliwe

nie warto było wlec blade skóry w drapiące krzewy

 

a on się upominał o miłość on taką miał czelność

pieniądze zaszkodziły bardziej niż wnikanie w wypiętą po umownej cenie miłość

nie wieszał swojego życiowego rozczarowania tylko dlatego

że dookoła pełno było podobnych zbieraczy okazji i ciosów

uznał że brak jednej kropli nie zagrozi rybom wypłynięciem do góry brzuchem

kupił więc wyrób podobny do miłości

nazwał go pokaż jak mnie kochasz

 

lekarz stwierdził zgon z powodu zgniecenia

duszy udami

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 marca 2015 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca