Literatura

Celebryci (wiersz)

Markus

 

Dziś, gdy rządzą celebryci

szczera miłość w deficycie

każdy gest i każde słowo

celebrować trzeba no bo

gawiedź znajdzie w obiektywie

media mieć będą malinę.

 

W tabloidach pójdzie fama,

która gwiazda wpadkę miała

jak zapewnić sobie rozgłos

i ustawić się na fali

rzucić w wir wielkiego świata

po mnie choćby pozmiatali.

 

Rzut na taśmę wykonałam

wdzięki znowu pokazałam

paparatzzi są przy oknie

wywiad znowu będzie o mnie

jak rozumem to ogarnąć,

gdzie prawdziwe są wartości.

 

Sensacyjek znów się dowiesz

pan prezydent się zapomniał

pani premier wzięła rewanż

pan profesor skomentował

biskup grzmiał i denuncjował

zwykły Polak – zwymiotował.

 

Dzisiaj rano Słońce wstało

ciepły wietrzyk mnie otrzeźwił

wiesz kochanie powiem szczerze

dzieła ludzkie przygnębiają

gdzieś w mym sercu jest pragnienie

poznać prawdę – jakie nasze przeznaczenie.


przysłano: 15 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca