Literatura

Nie jakaś tam Wizja (wiersz)

Markus

 

Komu-nic nie damy.

Komunic zwycięży.

Idea fix przegrała

popłynęła w niebyt.

 

Lepszy będzie kapi-ta-lis

życiem będzie pień- żądz

Tak sobie wymyślili

ludzie z zachodniej granicy.

 

I ten lep sprzedali

tym co mocno wierzyli,

że człowiek sobie poradzi

niestety tu też się mylili.

 

Ogólnie to wszystko się chyli

już widać ostatnie podrygi

mocnej nadziei nie widać

trudno się przyznać do winy.

 

Nazajutrz czeka nas jawa,

że człowiek to nędzna poczwara

i bez rozumu wyższego

kierować sobą nie zdoła.

A cóż dopiero skutecznie

pokój, dobrobyt zwojować.

 

Trzeba więc przyznać otwarcie

ku zaskoczeniu większości.

Zosia samosia ludzkości

już wyczerpała swe możliwości.

 


przysłano: 16 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca