Literatura

***gdybyś*** (wiersz)

PewnaNieznajoma

Gdybyś wiedział

że to ty jesteś

w tych wierszach

 

że to ciebie tak

kocham

nienawidzę

wyklinam

 

że nawet lubą twoją 

w nich ujęłam 

przecież spotkałam cię

już jej nawet

przy tobie nie ma 

a jest u mnie w wierszach

 

że to tobie 

trochę tej

nieśmiertelności

zawsze niedoszłej 

oddaje 

 

Czy wiesz?

że tu jesteś?

 

a ty?

której nawet nie znam

na oczy nie widziałam 

a śmiesz mnie 

nie znać 

 

Rozmawiam

tu z tobą

mszczę się

godzę

a potem udaję

że zapominam 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 21 marca 2015, 12:59
"jesteś, ciebie, tobie, tobą, twoją..." - za dużo. Tekst dla tej osoby, z pewnością nie do wystawiania na forum publiczne.
przysłano: 18 marca 2015 (historia)

Inne teksty autora

z ostatniej chwili
PewnaNieznajoma
z ostatniej chwili
PewnaNieznajoma
z ostatniej chwili
PewnaNieznajoma
18
PewnaNieznajoma
18
PewnaNieznajoma
Dopóki śmierć
PewnaNieznajoma

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca