Literatura

na drugą stronę po wydartych latach (wiersz)

Jaro

jak przejść na drugą stronę lustra 
wokół mrok zaciska spokój 
słów nie da się zatrzymać w kamiennych ustach 

serce jakby z marmuru drży 


deszcz zapukał do okien 
dusza wzruszyła ramionami 
przewróciła się na drugi bok 

 

stałaś w drzwiach 
o siedemnaście lat starsza 
jakby o kilka zmarszczek bogatsza

 

mój cień pląsa i przesuwa się 
zgodnie z ruchem wskazówek zegara 


po chwili odpłynęliśmy na drugą stronę 
wiatr smagał nas ciepłem 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca