Literatura

WIOSNA (wiersz)

Sylwia Aszendorf

 

 

ZIELENIĄ PACHNIE JUŻ WOKOŁO
PĄKI NA DRZEWACH DOJRZEWAJĄ
KWIATY KOLOREM PRZYCIĄGAJĄ
WSZYSTKO SIĘ RODZI ZNÓW OD NOWA

WIOSNA NAM W GŁOWACH TEŻ PRZEWRACA
TĘSKNOTA ZA OJCZYSTYM KRAJEM
ZIELENIĄ LASÓW ŁANAMI ZBÓŻ
UROKLIWYMI MAZURAMI

I W SERCU RODZI SIĘ NADZIEJA
NA POWRÓT DO RODZINNYCH STRON
I ONA ŻYCIU SENS NADAJE
REALNY OBRAZ

POLSKI DOM

 


słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 24 marca 2015, 18:32
...taaaaa

"WSZYSTKO SIĘ RODZI ZNÓW ODNOWA"
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf 25 marca 2015, 13:18
MITHRIL CZY MÓGŁBYŚ SIĘ WYPOWIEDZIEĆ BARDZIEJ KONKRETNIE
POZDRAWIAM
Bogusław Uściński 25 marca 2015, 15:05
To akurat jest proste.
Nie pisze się: znów od nowa, tylko albo znów albo od nowa. "Od dzielnie". Ale Ty ubierasz słowa w łachy, czy tak? A może tak z patriotycznego szacunku do języka ojczystego zaczęłabyś sprawdzać pisownię przed wysłaniem?
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf 4 kwietnia 2015, 23:45
JEST JESZCZE TAKIE SOWO W JĘZYKU POLSKIM JAK ODNOWA...NP ODNOWA KOMÓREK ...ODNOWA STAREGO...ODNOWA TOKU MYŚLENIA...ECC
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf 7 kwietnia 2015, 09:24
POTRAFIĘ PRZYZNAĆ SIĘ DO BŁĘDU...DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ...POPRAWIŁAM
przysłano: 24 marca 2015 (historia)

Inne teksty autora

EKSPLOZJA
Sylwia Aszendorf
CIEMNY KSIĄŻĘ
Sylwia Aszendorf
CISZA
Sylwia Aszendorf
POCAŁUNEK GWIAZDY
Sylwia Aszendorf
ODEBRALI MI
Sylwia Aszendorf
EKSTREMALNIE
Sylwia Aszendorf
IDŹ OBOK
Sylwia Aszendorf
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca