Literatura

podobno mogę odmienić wszystko (wiersz)

Mi Lo

 

 

a co jeśli przekrwione niebo spadnie nam cichaczem na głowy

bez huku bomb i łun pożarów wkroczy tylnymi drzwiami

przekręci każde słowo i obnaży poklepujących po plecach

nieprzyjaciół dość by odebrać rozsądek i rzucić na zawsze

na kolana

 

czy wystarczy sił by nie zostać kolejną ofiarą

tym razem z ukrycia bez odznaczeń i dystynkcji

z dala od gali banderowej i placu defilad

 

a co jeśli wbiegnę na piąte piętro do cudzego domu uchylić okno 

odtworzę bezwładność czujnego wyczekiwania nad wodopojem i każdy

następny bezruch aż po krwisty płatek pośrodku bezimiennej twarzy

naznaczonej śmiertelnie bladym krzyżykiem

na drogę

 

 


niczego sobie+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
cliffhanger
cliffhanger 5 kwietnia 2015, 16:56
Świetny warsztat i zabawa słowem, ale moim zdaniem przekombinowany. Przeczytam i zapomnę.
Mi Lo
Mi Lo 5 kwietnia 2015, 19:54
Nic na tym nie stracisz
przysłano: 25 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca