Literatura

Diabelskie czy anielskie (wiersz)

abojawiem

Co to za budowle,

że człowiek,

jeden tam jest wzniosły,

a drugi przytłoczony.

A co to za przemyślność

te ustrojstwo

(diabelskie, czy anielskie)

właścicieli, czy zarządców

tych budowli,

że te budowle różnią się

tylko powierzchownie

i to nie bardzo.

 

A ustrojstwo,

czym by nie było,

najbardziej chyba jest

urzędowym,

czyli mechanicznym

myśleniem.


przysłano: 26 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca