Literatura

Niedobrze że dobrze (wiersz)

abojawiem

Niedobrze chyba,

kiedy coś, komuś

przychodzi zbyt łatwo i już.

A wiem to po sobie,

chociaż nie wiem,

czy ja jestem przykładnym

przypadkiem,

jeśli w ogóle jestem

kimś wiarygodnym.

 

Ale pewnie jestem

wiarygodny i to nawet

tym bardziej,

że wiarygodnością,

gdzie jak gdzie,

ale wobec kogoś

można sobie

(niczym poczciwością)

tylko zaszkodzić.


przysłano: 26 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca