Literatura

Umieram (wiersz)

Sylvek Ed Derech

Umieram nie cieleśnie

Dla ciebie i dla siebie

Z poczuciem winy

Wewnątrz umieram

Jak bez wnętrza

Nienagannie

Z sercem jak bez serca

Mniej lub bardziej

Przytomnie

Ekstatycznie

Najdosłowniej

 

Każdą cząstką ciała

I każdą cząstką duszy

Umieram

Potwornie poharatany

Okaleczony i popękany

Z przekleństwem

I błogosławieństwem

Na sercu

Bez reszty

Do szpiku kości

W całej rozciągłości

Niepowtarzalnie

 

Módl się za mnie

 

Sylvek Ed Derech


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Aneta 19 czerwca 2016, 22:17
Wewnątrz umieram
Jak bez wnętrza
Nienagannie
Z sercem jak bez serca
Mniej lub bardziej
Przytomnie
Ekstatycznie
Najdosłowniej.....
Szanona
Szanona 7 grudnia 2018, 00:36
Niesamowite dla mnie jest to, że pierwszy raz czytałam ten wiersz kilka lat temu, a co jakiś czas czuję potrzebę odnalezienia go i przeczytania raz jeszcze...
przysłano: 31 marca 2015 (historia)

Inne teksty autora

Będziemy
Sylvek Ed Derech
Rozwód
Sylvek Ed Derech
Spotkanie z nią
Sylvek Ed Derech
Bez błogosławieństwa
Sylvek Ed Derech
Winy w tobie nie było
Sylvek Ed Derech
Błędem byłaś
Sylvek Ed Derech
Kochałem
Sylvek Ed Derech
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca