Literatura

Asylum (wiersz)

arte

czuć zapach lizolu od niego
mam ból głowy i nudności
na sali leżakują z fazą terminalną
odwleczonym wykonaniem wyroku
na kilka tygodni

jestem jak drzewo
które nim zakwitło uschło
został tylko niedowład kończyn
zaburzenie wzroku i słuchu
organizm wspiera glejaka mózgu
źli ludzie mówią
że to kara boża za grzechy rodziców
na dziecku

jeszcze niedawno temu
był malutki jak ziarenko grochu
nim się rozrósł
mam z nosa krwotok
i najprawdopodobniej przed sobą
kilka miesięcy
w miarę znośnego życia


dobry 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 31 marca 2015, 21:37
"źli ludzie mówią.......................................najczęściej w sutannach
że to kara boża za grzechy rodziców"

"kilka miesięcy
w miarę znośnego życia"
...................................................się mówi: dobre i cokolwiek
abc
abc 31 marca 2015, 21:51
powierzchowność ludzka raczej nie ma jakiegoś konkretnego ubranka, barw, itd. mimo że lubi się stroić w czystość, świętość, lub oburzenie.

z pewnością dobre cokolwiek, zwłaszcza dla dziecka, w takich sytuacjach czas ma trochę inny wymiar, intensywniejsze wydaje się życie.
Mithril
Mithril 1 kwietnia 2015, 06:39
...to prawda!
przysłano: 31 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca