Literatura

Kocham i nienawidzę (wiersz)

cliffhanger



Wspieram Twój świat niczym Atlas sklepienie niebieskie
i gubię siebie dla miłości, która pozbawia mnie oddechu,
oplata jak trujący bluszcz i wysysa wszystkie soki,
jest dla mnie wszystkim, Rajskim Ogrodem i przekleństwem.

Nie umiem przestać dzielić świata na pół:
piekło i niebo, popiół i diament, biel i czerń.
Pozorny spokój, gwałtowne burze, bezkresne niebo w oddali
i ja, samotny żeglarz w tej podróży dookoła świata.

Powrócę z potrzaskaną duszą, kiedy nadejdzie pora
i będę odradzać się w ciszy, bezimienna i opuszczona,
powstanę do lotu jak Feniks z popiołów, inna…
silna, mądra i piękna.

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Markus 4 kwietnia 2015, 18:26
ciekawy
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf 5 kwietnia 2015, 00:09
CIEKAWE ZDJĘCIE...
Mi Lo
Mi Lo 5 kwietnia 2015, 19:51
Może komuś się spodoba, a dla mnie jest tu jedynie ściąga z nadużywanych rekwizytów.
przysłano: 4 kwietnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

***
cliffhanger
Nocą
cliffhanger
dama kier
cliffhanger

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca