Literatura

Rekolekcje człowieka poczciwego (wiersz)

Druid777sg

Siedzi sobie człowiek na zydelku
Zdobi pisanki
Zerka na monitor - tam świat kolorowy
W sieci umysłów

Zielony szlaczek łowicki
Chrystus chodził po lodzie nie wodzie

Czerwony kwiatuszek wiosenny
Galaktyka jakaś była rozwinięta już miliard lat po Wielkim Wybuchu

Wydrapuje listki ostrym drapakiem
Znaleziono skamielinę zwierza - w ewolucji - pomiędzy gadem a ptakiem

Człowiek zaśpiewa jednak Alleluja
Bo przecież nie o to chodzi

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 5 kwietnia 2015, 12:09
To czyli, że co?
Dobrze to czy źle?
Markus 5 kwietnia 2015, 12:51
Mnóstwo narozpoczynanych myśli ale niedokończonych? Jeśli dobrze wyczuwam to jest to jakaś polemika z dwoma poglądami ewolucjonizmu i kreacjonizmu ale nie jestem pewien? A może coś mniej ambitnego, ogólnie średni
przysłano: 4 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca