Literatura

Na fotografii (wiersz)

Bosmanka

Na starej fotografii uśmiechnięta dziewczynka z warkoczami

siedzi przed synagogą przy dziadku z pejsami.

Piękny to obrazek i taki radosny lecz przyszli Niemcy

i dziewczynka nie dożyła czternastej wiosny.


fatalny+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 6 kwietnia 2015, 18:23
Przecież to naziści a nie Niemcy
Mi Lo
Mi Lo 8 kwietnia 2015, 12:44
dobra rybka, zaczyn, szkic
kiepska czcionka i rytmika
przysłano: 6 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca