Literatura

Starzy ludzie na zdjęciach Waltera Schelsa (wiersz)

arte

przed śmiercią
przesypiają większość swojego czasu
opuszczając matnie
pokornego poddania się słowom bliskich
odwiedzających w hospicjum
„już niedługo poczujesz się lepiej”

pragną się wyrwać z bólu
nieskończonej samotni
odległej od świata w którym kult młodości
manifestuje pogardę
względem tego co napawa lękiem
jest w czerni i bieli
po śmierci twarz przypomina cement

jeszcze przed
zapis aktygrafu mierzy nasilenie
aktywności ruchowej
tych których dni się powoli kończą
a niedawno celebrowali życie
teraz czekają na nieuniknione
patrzą w chmury co wydawały się
wczoraj nadto oczywiste


dobry+ 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 12 kwietnia 2015, 09:15
wywaliłbym "oceanu" - czyni się zapchajdziurą a powyższe takowych nie potrzebuje

"Nogi bolą chodzić, ręce bolą robić,"

tak, ktoś, kiedyś sobie podśpiewywał...
Ir
Ir 12 kwietnia 2015, 13:10
Starość jest zawsze samotna.
zenit
zenit 24 maja 2015, 21:02
Słabe
przysłano: 12 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca