Literatura

Wkręcać go w maskę Napoleona ! (wiersz)

Druid777sg

"Prawda zwalcza nie tylko nieprawdę, ale i tych, co ją głoszą."
 

Bertold Brecht

 

 

Ściga mnie śliski policjant
Elektryczny węgorz
Łapie mnie za sumienie
Które domaga się prawdy
Ale nie tej ostatecznej
A tylko wczorajszej
Nie bardzo mogę odgadnąć
Jego intencje
Czy sam premier macza w tym palce
Może wszyscy prezydenci
I posłowie a nawet rejent z sołtysem
Liczą na potknięcie w zeznaniach

Mój szklany klosz to  jak klosz lampy naftowej
Im większy płomień tym więcej sadzy

To może lepiej już zwariować naprawdę
Bal będzie mógł trwać dalej
W półmroku

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kopia cesarza internetu 15 kwietnia 2015, 17:48
można się okręcić i przykryć maską, zresztą kto wie?
przysłano: 15 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca