Literatura

jak na imię mi dasz (wiersz)

Jaro

 zapomnę drogi do domu 
o sobie nie będę wiedział nic 
 będę chciał iść po tęczy lekkim spojrzeniem 

 

jak dasz mi na imię gdy spotkasz mnie po latach tłustych 
nazwij mnie wiatr który strąca krople łez z płatków kwiatów drzew 

a jeśli spotkasz mnie nad rzeką 
zawołasz po imieniu

nic nie odpowiem  


pójdę z prądem na tratwie sklejonej z prostych słów 

jak dasz mi na imię 
po tym wszystkim gdy nie mogłem ci zaszkodzić

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca