Literatura

Nostalgia: Dieppe (wiersz)

Rukusafu

22.VIII.2001, Dieppe
Szeregi zapomnianych rzedną w świetle dnia
Słychać tylko szepty krążą niby muchy
Gdy wieniec składasz na świeżym grobie ojca
(z nim chodziłeś na lody waniliowe)
Kiedy kupujesz bukiet w kwiaciarni na rogu
Dla dziewczyny, którą kiedyś zechcesz poznać
Kiedy z psem spacerujesz po parku
(pokazujesz mu od wieków wydeptane ścieżki)
i wieczorem (gdy zasypiasz)
Tańczą wokół ciebie swoje lęki

Armie zapomnianych nikną w świetle dnia
Czasem znajdujesz chustki z ich inicjałami
Stłuczone butelki ścięte warkoczyki
Przystajesz na chwilę
Myślisz i dziś miałem szczęście w milczeniu
Uciekasz

Szumią fale

dobry 13 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 pazdziernika 2001

Inne teksty autora

Przeprost Ciapki w Ogrodzie Saskim
Łukasz Isha Pietraczuk
Będzie kochać
Łukasz Isha Pietraczuk
Tańcz
Łukasz Isha Pietraczuk
Sen o polach pszenicznych
Łukasz Isha Pietraczuk
Modlitwa dziękczynna
Łukasz Isha Pietraczuk
Dłoń Enei umierającej
Łukasz Isha Pietraczuk
Ledwodyszemranie
Łukasz Isha Pietraczuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca