Literatura

Przegrywając życie (wiersz)

Druid777sg

Utkwił mi w głowie pompatyczny frazes - być może
Starszy pan powiedział do kamery: "przegrałem swoje życie, ale zrobiłem coś dla Polski"
Wiem że brzmi to jak piosenka żołnierska na akademii ku czci
Ale on był akurat żołnierzem lotnikiem, asem przestworzy

Właściwie, w mym życiowym średniowieczu zaczynam przypominać sobie
życiowe bezsilności, których byłem świadkiem, przegrane dni lub miesiące, lata całe
Utracone piękno, które już nie wróciło
Szlachetność i duma
Wiara w siłę człowieka
Upór bycia sobą

Zatem bohaterowie przestworzy i bohaterki dnia codziennego
Przegrywają to życie
Może trzeba przegrać życie by zrobić tak wiele
Dla


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Smutna Żaba
Smutna Żaba 29 kwietnia 2015, 00:26
mało smutku, ale rozumiem, co miał Pan do przekazania.
w sumie trochę więcej smutku.
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf 29 kwietnia 2015, 15:25
DLA INNYCH...NIE NAZWAŁABYM TEGO PRZEGRANYM ŻYCIEM A RACZEJ MĄDROŚCIĄ ŻYCIOWĄ...POZDRAWIAM
przysłano: 28 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca