Literatura

Jedno wiedz (wiersz)

abojawiem

Jedno wiedz,

oni ciebie i tak

mają gdzieś

(jakby ktoś,

kiedyś nie miał).

Ale, co do czego,  

to dobre i to,

że to nie oni

wywrócili ci świat

do góry nogami.

 

Powiedzmy tylko,

że tak po prostu

(bez niczego i już)

załamała ci się

podstawa świata.

Że już żadna

osoba nie jest

twoją miłością,

a jedna miłość,

twoją opoką. 


przysłano: 30 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca