Literatura

…"BO JA SIĘ WCALE NIE CHWALĘ JA PO PROSTU MAM TALENT" (wiersz)

Ir

                                                             Grafomanio ty w siłę rośnij
                                                              I z nerw nie wychodź

                                                                              Paweł Podlipniak

 

po przeczytaniu trzech książek
elementarza katechizmu i książki telefonicznej
odkrył w sobie poetę
nie przeszkadzało mu że inni tego nie dostrzegli
widać edukację zakończyli na katechizmie

 

jak pięknie brzmi spis telefoniczny
dla przykładu w łodzi jakaś ulica a struga znaczy pożyteczny
alfred nowak ulica noakowskiego
a akowski przy ulicy aleksandra fredry fred z wilmą
w jaskini z której lepiej nie wychodzić bo epoka
jaskiniowców intelektualnych jeszcze nie minęła

 

kogo stać na kreatywność może edukację zakończyć na trzech lekturach
a przeświadczenie o iskrze bożej poprowadzi w kierunku nike aby odbierając wyobraźnią nagrodę rzucić tłumowi niczym rozjuszony grzechotnik po co tu przyszliście nieuki 


przysłano: 4 maja 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca