Literatura

Pudełko (wiersz)

marcin

W pudełku nicości

bezpiecznie bez szkodliwej uczuciowości

człowiek grzechocze jak w worek

rzucone kości

ani ubioru ani nagości

bez przepychu i skromności

nie ma w nim nawet gości

tylko kości

daleko do miłości

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 maja 2015 (historia)

Inne teksty autora

Lustro
marcin
CZAS
marcin
Atrakcja
marcin
Peron
marcin
Lot
marcin
pustka
marcin

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca