Literatura

niekonieczny (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

A jednak po mnie coś zostanie
Plama na swetrze pusty zeszyt
Troszeczkę smutku i niepamięć
O tym gdzie za i kiedy przeciw

Stukot dzięcioła nie do taktu
Z panem słowikiem na wygnaniu
I tyle żądzy ile aktòw
Tyle wolności ilu panòw

Być może jeszcze deszcz majowy
I niebywale ciepły wrzesień
Wiersze co psują się od głowy
Jak krzyż ktòrego nikt nie niesie

I chociaż szedłem własną drogą
To jednak po mnie coś zostanie
Budzenie świata lewą nogą
W bezludnej ciszy na polanie

 


wyśmienity– 14 głosów
4 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 9 maja 2015, 07:55
...witam na Wywrocie dobry wiersz - szkoda, że tak rzadko zaglądasz :-)
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 9 maja 2015, 08:52
zaglądam w miarę możliwości... piszę o wiele mniej:)
Mithril
Mithril 9 maja 2015, 09:18
pisanie jest sinusoidą złudzeń - lepiej zachować oś rzetelności
niż grafomańskie wzloty :-)
"tak nam dopomóż roger perejro"
Ir
Ir 9 maja 2015, 09:40
....zabrałam go sobie :)
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 17 maja 2015, 22:36
Fajnie, że wciąż piszesz :)
Jakint
Jakint 22 maja 2015, 01:46
Budzenie świata lewą nogą

Rusza Panie, rusza.
fly
fly 5 pazdziernika 2015, 08:41
Z przyjemnością :) Pozdrawiam
przysłano: 8 maja 2015 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca