Literatura

Dollfie (wiersz)

arte

„Ciało podobne jest do zdania,
które pragnie, abyśmy
rozłożyli je na poszczególne wyrazy
i przy pomocy kolejnych,
mnożonych w nieskończoność
anagramów odkryli na nowo jego
prawdziwy sens”

Hans Bellmer

Lalki o kulistych stawach
silikonowe kulki gejszy
ćwiczenia Kegla wzmacniają
mięśnie dna miednicy
ich cielesność
to pełnowymiarowy
substytut utraconej kochanki

wyraz mojej fascynacji
modelarstwem kartonowym

Kupiłem pończochy
ze sferycznymi łączeniami
by się upodobnić do przeciwieństwa
perfekcyjnego ciała
i poczuć się jak laleczka
pośród mebelków z Ikei
do samodzielnego montażu
(z mangowego świata
Mamoru Oshii’ego)

Przez coraz więcej
zaawansowanych technologii
człowiek staje się cyborgiem
z tego powodu
nie wychodzę z domu

Prototyp kobiecego ciała
ubrałem w niebieską yukatę
po rozłożeniu ma kształt litery T
nie lata goła i wygląda dobrze
mimo krzywych i patyczakowatych
nóg jak to u Japoneczek

W Kraju Kwitnącej Wiśni
nazywają mnie Hansi „Otaku”
co ma zabarwienie pejoratywne
od kiedy zacząłem włosieć
w okolicach łona i pach

lubię przebieranki

Ubieram lalki
z żywicy poliuretanowej
wyjmuję szklane oczy
doklejam rzęsy
kręcę z pasemek włosów loczki
dokonuję wymiany
biustu i dłoni całych nóg
robię make-up

W sposób wyjątkowy
dostosowuję do niepowtarzalnej
stylizacji iluminuję
boskie „creatio”
wydobywam z kształtów
okrytych bieliźnianymi detalami
sekrety alkowy
osobliwą fotogeniczność
"ball-jointed-dolls"


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 14 maja 2015, 07:12
"Niestandardowo dostosowuję do niepowtarzalnej
stylizacji iluminator boskiego „creatio”

wydobywam z kształtów
okrytych ciuchami osobliwą fotogeniczność
"ball-jointed-dolls"

i toy dolls"

......................................taka się pokojarzyła "miniatura"

www.youtube.com/watch?v=yrPBye5MUcg
abc
abc 14 maja 2015, 08:54
trochę końcówkę zmieniłem :)
przysłano: 14 maja 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca