Literatura

Gramatyka bytu (wiersz)

Cytra

 

za długo były pozamykane okna
odgradzające realny brud
nie pomaga strzepywanie pyłu
i kurzu przed progiem


ja - musi bronić nachapanego gdy skrzypi
brudna ulica

my - krzyczą spierzchnięte wolnością wargi


a los smaży na gazie wątpliwości innych

bądź tu mądry i pisz wiersze bombardowany
od rana

 

gówno wiesz poeto ale znasz się na sztuce
a tylko frajer do polityki ją zaprzęga


kawa wypłukuje już sen

 

my naród bez całego społeczeństwa
groteskowo brzmi
w każdym języku świata

 


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 16 maja 2015, 14:47
Dobry wiersz. Świetna pointa !
Cytra
Cytra 16 maja 2015, 14:58
Dziękuję.
Bogusław Uściński 17 maja 2015, 17:54
Dobry wiersz wodpowiedniej chwili.
Cytra
Cytra 17 maja 2015, 19:14
Tyle się dzieje, że palce swędzą. :) Dziękuję.
przysłano: 16 maja 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca