Literatura

[W popiole myśli...] (wiersz)

Doris

W popiole myśli zanurzona
Kruszę oddalone sny
Wizje niezapowiedziane i odległe
Spełnienia szanse posiadają

Krzyczy niebo pełne bólu
Nie raczone okiem
Pękające w szwach tajemnic
I nie moje

Marzę by odkryć

Zatopiona w swoim świecie
Budząc leniwie zmysły
Pragnę czasem ruszyć biegiem
Poza własny próg

Lecz strach przed niepoznanym
Ciągle niszczy chęci
Mijam drzwi zamknięte
Obracając się w proch

4. 08. 99


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 marca 2000

Inne teksty autora

***
doris
***
doris
[***]
Doris
Zagłada
Doris
[***]
Doris
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca