Literatura

kto żyje pragnie dzisiaj (wiersz)

Jarosław Baprawski

w życiu każdego poety

nadchodzi taka drama

 

siada za stołem

z czasów świetności

przeciera rozczarowania

 

setki fantastycznych kobiet

ich twarze nogi gibkie tułowia

na drodze donikąd żadnej alfonsyny

żadnej maryji

 

przegląda wiersze

i zaczyna rozumieć

 

świat zawsze będzie miał

swoje kurwy i swoje święte

które przejdą na drugą stronę

 

w każdej odsłonie zmiłowania

tyle samo prawdy co wątpliwego

 

na podsumowanie

 

zerwane kwiaty

usychają na wiersze


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 23 maja 2015, 02:13
Chyba warto za to wypić!-)
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 23 maja 2015, 06:00
..koniecznie..:)
Yaro
Yaro 23 maja 2015, 21:52
Dobre jak bym się widział....
przysłano: 22 maja 2015 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca