Literatura

>67>>> (wiersz)

Jaro

wykształcenie średnie dla nich niewiele
praca na etacie tysiąc dwieście
urlop  wędkę rybki w rzecze

 

dobry chłop był mało pił
w wieku sześćdziesięciu lat się ułożył nie dożył
pokonany przez śmierć i raka
pech i kłopot ciało trzeba pochować
niewiele zostawił kilka wierszy niedopitą flaszkę
w dębowym kredensie tytoń i fajkę

w szopie nad stawem żółte zdjęcia
nie wróci nie zanuci w pamięci zamieszka

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 maja 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca