Literatura

Mikołajowi (wiersz)

Candy

słyszałam od ludzi że twoja mama była cudowną kobietą
miałeś 10 lat
był luty i zimno
a ona umarła tak nagle i za szybko
ludzie mówili że na pogrzebie była cała szkoła
dzieciaki odmówiły sobie zakazanego  szluga za murkiem
by móc ją pożegnać
potem kilka razy przypadkiem przechodziłam koło jej grobu
(jeszcze ciebie nie znałam)
gdy przeszłam schizofrenie
to kocham cie jak żadna inna panienka.
 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 maja 2015 (historia)

Inne teksty autora

nie umieraj babciu
Magda Kowalska
szukam matki
Magda Kowalska
...
Magda Kowalska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca