Literatura

miejsce (wiersz)

karolcia

moje miejsce na tym świecie, o czym piszę i dlaczego
o małej duszy złamanej
o małej myśli spalonej
popiołach prochu
swoim
podziemnym królestwie

o wietrze północnym -
- jego znasz
jak siebie

o labiryntach gałęzi
chmur
ulic
palecie złota zielonego
i niebieskiego

o ciszy nieodbitej echem

o nich mów
o nich wiesz
wszystko

historia zaczeka -
- cierpliwa jak zawsze

niczego sobie 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 pazdziernika 2001

Inne teksty autora

szczury
karolcia
moja apokalipsa
karolcia
czerń
karolcia
kraków
karolcia
wędrówki
karolcia
nie zasnę
karolcia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca