Literatura

VERONICA (wiersz)

Janusz Gierucki

Veronica ma w mojej pamięci

miejsce specjalne i pewne.

Zawsze była kimś więcej

niż tyko kobietą, kochanką czy żoną

 

Przyjmowała mnie zawsze

kiedy 'ranny' wracałem do domu,

lub chory umierałem

na miłość , bez szansy.

 

Bo Veronica jest z moich marzeń i snów.

Żadna kobieta nie potrafi tak kochać jak Ona.

A ja musiałem , długo, długo szukać,

aby się o tym przekonać..

 

Więc tylko dlatego  mogę nadal trwać

bo w jej czułości;

pocałunkach, objęciach i gestach,

zapisane na zawsze jest ...

Porta semper aperta est.


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 1 czerwca 2015, 18:37
uuuuu to mi wygląda na uwieńczenie różowej serii.
Vivat Veronica !!!
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 1 czerwca 2015, 18:42
Chyba nie...-) Ale uznałem ,iż czas na interludium!
przysłano: 1 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca