Literatura

wiersz na zakończenie miesiąca (wiersz)

xblade

czerwiec w tym roku jest z innego wiersza -
zawisł głową w dół na podwórkowym trzepaku
każąc wierzyć, że zdołam wydobyć choć trochę z porysowanych dłoni
i zbuduję dom z widokiem na jutro.

 

krew krąży szybciej niż zwykle - wciąż nieśmiało opieram się myśli,
że mogłabyś wspierać zmęczone ciało na silnym ramieniu mężczyzny,
którego nie umiem udawać.
potrafię być jedynie na chwile, a potem milczeć.

 

jutro, odrzucając majaki - słupy rosnące cieniem,
spróbuję podnieść z ziemi garść piachu albo rozbite szkło,
lub po prostu wpasuję się w grawitację.


dobry 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kreda
kreda 2 czerwca 2015, 21:26
Na końcu 2 x "lub" - razi. Poza tym, bardzo na tak
Mithril
Mithril 2 czerwca 2015, 22:05
no tak: "albo" załatwiłoby sprawę
K.Dorosiński 2 czerwca 2015, 22:39
Tak, tak, załatwiłoby. Dzięki wam za poczytanie
przysłano: 2 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca