Literatura

Odpowiedź (wiersz)

Letitbe

Myślami błądzi, traci grunt
Tworzy most choć wie że spadnie
Kazdy szept oznacza bunt
Czy to ta zwaną tą co kradnie?

Tworzy maski chowa się
Mimo wszystko nadal szuka
Siedzę sam i duchu klę
Czy zauwazy samotnego kruka?

Spojrzał w zieloną głębię
Nie potrzebnie dna szukając
Ratunku krzyczał zbędnie
Czy dzwięk usłyszy stukając?

Wił się sam w tej otchłani
Dłoń swą wyciągnął w tą dal
Choć myślał ze błąd, że się zrani
Czy o czerwieni mówią tylko zakochani?

Wiedział że wpadł w drugą Czerwoną
Otchłań jak tamta nieprzebytą
Klęczy z wyimaginowaną trwożną koroną
Bo wie że tam jego dusza jest skryta

Odpowiedzi tak błahej szukają wszyscy
Trudzą się wija i cierpia
Czy znajda odpowiedz stojącą tuż obok?

że studnia nie jest problemem Lecz celem
Że każdy jej szuka i pragnie
Swą dusze w otchlani odnaleźć


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 czerwca 2015 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca