Literatura

Wszystko ma swą cenę (wiersz)

Letitbe

Błędami usłana droga moja
Kimże jestem,byś musiała czekać
Twój głos jak melodia,
Jak woda dla spragnionego woja
Czy i ja spłonąć muszę jak Troja?
Przestań!Bym i ja mógł przestać

Błagam o szansę,spojrzenie twoje
Przy tobie na powrót sobą się staję
Oddam wszystko,pod twymi nogami się ukoję
Lecz poddać się nie jestem w stanie

Pragnę byś była,została
I choćbym miał spłonąć
Pragnę byś i Ty kochała
Na kurhanie mym wyryte słowa dodane
"Pragnął,lecz nie było mu dane"

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 12 czerwca 2015, 15:54
po interpunkcji (która jest od śmigła) stawia się spacje

twój - tobie twymi................za dużo tego, a można całkiem wyeliminować
tekst pamiętnikowy, arytmiczny i oparty na częstochowskim rymie - taka
adolescencja w "literackich" powijakach

duuuużo czytać - pisać(?) do skarpety
przysłano: 11 czerwca 2015 (historia)

Inne teksty autora

Odpowiedź
Letitbe

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca