Literatura

Będziemy (wiersz)

Sylvek Ed Derech

 

Będziemy się ku sobie przyciągać
Przytomnie i niezłomnie
Mniej lub bardziej
Najdosłowniej
Przodem do słońca
Tyłem do ziemi
By się czasem
Nie rozkleić

 

Będziemy jedno w drugim
Uparcie nieodparcie
Do utraty tchu
Najcieleśniej
Niepohamowanie
Swoją lubieżnością
Od wnętrza do wnętrza
Gościć wytrwale

 

Będziemy jeszcze przed końcem
Z siebie dla siebie
Rozdzierająco uporczywie
Jednako
Mężem i żoną
Bratem i siostrą
Zadośćuczynieniem
Zapał słomiany gasić

 

Sylvek Ed Derech


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 16 czerwca 2015, 09:09
"Będziemy się ku sobie przyciągnąć"
Przyciągać chyba
Sylvek Ed Derech
Sylvek Ed Derech 16 czerwca 2015, 10:32
Dziękuję Bogusław.
Bogusław Uściński 16 czerwca 2015, 14:21
Pozdrawiam i do usług.
gaj
gaj 17 czerwca 2015, 21:27
"...będziemy się ku sobie przyciągać
przytomnie i niezłomnie mniej lub bardziej
najdosłowniej
przodem do słońca tyłem do ziemi
by się czasem nie rozkleić..."

? :)
taczka5123042
taczka5123042 6 listopada 2015, 13:57
"Będziemy jedno w drugim" miałeś na myśli stosunek męsko damski?
Aneta 19 czerwca 2016, 22:36
Będziemy się ku sobie przyciągać
Przytomnie i niezłomnie
Mniej lub bardziej
Najdosłowniej...... heh :3
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 16 czerwca 2015 (historia)

Inne teksty autora

Rozwód
Sylvek Ed Derech
Umieram
Sylvek Ed Derech
Spotkanie z nią
Sylvek Ed Derech
Bez błogosławieństwa
Sylvek Ed Derech
Winy w tobie nie było
Sylvek Ed Derech
Błędem byłaś
Sylvek Ed Derech
Kochałem
Sylvek Ed Derech
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca