Literatura

Raptularz Jej Perfekcyjności (wiersz)

arte

Używający trucizn nie odziedziczą
królestwa Bożego

(Ga 5,21-22)

Jej Perfekcyjność
nie ma w poważaniu ojców kościoła
bo mają złą metkę
kanonem świętych pism
redagowanych przez skrybów
Watykańskich
specjalistów od mowy nienawiści
i farmakonu
można sobie podetrzeć dupę
pocztem męczenników
dziękczynną modlitwą za Ojczyznę
treścią adhortacji
do krzywdzicieli dzieci
nieżyjących w ewangelicznym
ubóstwie jak przystało
na kreatywnych buchalterów
cudzych grzechów

Jeżeli zechcę być suką
to będę w kobiecym ubraniu
przemierzał Próżną
Nowy Świat Zielną i Chmielną
jestem osobą otwartą
na spotkania sponsorowane
Zrobię to z Tobą
dziś na leniwca doładuj tylko
telefon na kartę
i zadzwoń do mnie
a sprzedam Ci najlepszy towar
rzecz jasna w celu leczniczym
bez obcych domieszek
porozumiewawczo mrugnę
będziesz zadowolony
na zicher olejkiem
po jednym buchu lub dwóch
łapiąc fazę zejścia


fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca