Literatura

samotność (wiersz)

Jaro

w zapomnieniu 
 
w cieniu okien 
brudnych firan

kona samotność 
w bezruchu dnia 

 

usycha cisza 
sinieją opuszki palców

 

cienka pajęcza nić życia

niezbadana tylko domysły


suchy liść na parapecie

tęskni
za wiosny świeżym podmuchem

 

jesień zabiera nadzieje 
jest późno

układam się spać

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca